söndag 9 april 2017

Fotoböcker | Nyinkommet

Åtta böcker har nyligen landat. Anledningen till att visa upp dem här är helt enkelt att tipsa om i mitt tycke bra, välgjorda och inspirerande fotoböcker. Det finns ett stort och ständigt växande antal ute på marknaden; både de som ges ut av förlag och i egen regi. En nätbaserad bokshop som även distribuerar fotoböcker tryckta i egen regi är Photobookstore.uk.

Två av mina nya böcker är inte rena fotoböcker, men där foto eller bilden är central.

Blow-Up, den ultimata boken om filmen från 1966. Boken undersöker filmen från ett fotografiskt och konsthistoriskt perspektiv. 280 sidor och 1020 illustrationer används för detta syfte. Boken togs fram som katalog till utställningen Blow-Up - Antonioni's Classical Film and Photography, Hatje Cantz Verlag, 2014.

Paradies: Liebe Glaube Hoffnung. Ulric Seidls filmtrilogi i belysning och med texter av bl.a. Marina Abramović och Elfriede Jelinek förutom regissören Ulric Seidl. Förutom texterna består boken av ett stort antal stillbilder från filmerna presenterade på generöst fotoboksvis; en sida, en bild. Utgiven av Hatje Cantz Verlag 2013.

In Memory of Himself. Christer Strömholm in the eyes of his beholders. Steidl 2006.
JHE CDG (signerad), Steidl 2008.
Gunnar Smoliansky Signs and Traces (signerad), only photography - Berlin, 2016.
Another Story. Photography from Moderna Museet Collection, Moderna/Steidl 2011.
Tokyo (signerad). Gerry Johansson, only photogaphy 2016.
JH Engström & Margot Wallard Foreign Affair (signed by both Engström & Wallard), Super Labo 2011.

Inga kommentarer: