tisdag 20 juli 2010

Mot Rom! | Om det tveksamma i att resa IV


(Klicka.) Efter att ha tittat på bröllopsparet begav vi oss ut på en vandring inklusive klättring i ett brant berg, 1½ mils promenad i trettio grader. Vi hamnade i grannstaden Anzio där vi bl.a. tittade på lyxbåtarna i hamnen. När vi hade tagit oss tillbaka blev det en pizzamiddag. Under vandringen hade vi köpt varsin blockflöjt. Svenska toner skulle ljuda framöver.

Efter en vilodag tog vi åter lokaltåget in till Rom. I solen var det över fyrtio grader. Besökte ett antal måste-se-monument. Castel Sant' Angelo, Peterskyrkan. Tillbaka i Nettuno blev det en sen middag på da Augostino. Några nya flyttade in i korridoren. Vädret disigt och fuktigt, kläderna blöta efter kvällspromenaden.

Nästa dag återigen en stärkande promenad till Anzio där en dykarkniv köptes. På vår väg ut från kyrkan, dvs vårt boende, blev vi stoppade av munkar som hade synpunkter på att vi bar shorts. In och byta... Tilbaka i Nettuno träffade vi en gammal boxare som sparrat Ingemar Johansson, hävdar att han nu är manager. För vem? Har tränat med italienska världsmästaren i boxning...

Åter till Rom! Ännu ett besök, typ. Middag i den lilla staden. Träffade en västtysk snubbe. Honom har jag glömt. Nästa dag frukost på stamstället La Sirene. Brev, vykort, blockflöjt för att roa oss. Träffade på boxaren från igår vid kiosken, han bjöd på en öl. På kvällen gjordes ett besök i den gamla borgen, där fanns nu en hantverksutställning. Nästa dag metade vi krabbor med boxaren. På kvällen den obligatoriska promenaden upp och ner längs huvudgatan. Moskiter jagades innan vi kunde gå till sängs. Nästa dag skulle en ännu längre vadring genomföras - tre och en halv mil. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: