torsdag 15 juli 2010

Mot Rom! | Om det tveksamma i att resa III


(Klick!) Första resan in till Rom med lokaltåget som kostade tretton kronor t o r. Vida vyer, det kuperade landskapet passerade utanför tågfönstret. Stora vinodlingar åkte vi förbi, närmare Rom blev de allt större. I Roms utkanter tilltog vad som kunde likans vid kåkstäder, enkla skjul med korrugerade plåttak. Roma Termini mötte oss med sin väldighet. De monumentala byggnaderna i Rom var just monumentala - och många. Fick iväg ett antal vykort, nya frimärken köptes. Vi drog oss undan de värsta turistråken och åt tidig middag på en liten uteservering. Tryckande värme, en regnskur kom och förångades snabbt.

Colosseum träffade vi en svenskättad kille från Minnesota, mr Anderson. Trevlig, hävdas det i kalendern. Honom har jag glömt. Vid Marcus Aureliuskolonnen köpte jag fler vykort. Någonstans under dagen hade jag även köpt ett antal diabilder åt en kompis med turistvyer. Vi lämnade Rom med lokaltåget 21.15.

Dagen efter tillbringades i Nettuno. Strandliv, dock hade solen tagit för mycket, så det blev med måtta. En rejäl middag intogs sent för att säkra nattens mardrömmar. Tidigare på dagen hade vi träffat på en amerikansk familj på ett dagsbesök i den lilla staden. De körde Volvo.

Nästa dag var det bröllop i vår kyrka, vår bostad. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: