söndag 22 februari 2009

Loggbok 090222 En Morpheinists Drömmar


Först något om bilden. Den heter DSC00046 och togs helt nyss kl 14:59. När jag stod vid källan och drack vatten (på Vattenkranen zum Küche) såg jag plötsligt utsnittet. Hämtade så den lilla digitalkameran och tog tre snapshots varav det tredje valdes ut för fortsatt bearbetning i Photoshop. Den ursprungliga bildidén var dels ordet LIV spegelvänt och dels det rätlinjiga kaklet inramat av två ytor. En i sig helt ok bild. Bortsett från den sedvanliga brådskans effekter - blixt blev inte bra, bilden jag använt togs därför utan men på fri hand och är därför 'kornig' och med en inbyggd oskärpa. Alternativet hade t.ex. varit att använda stativ och manuell inställning. Under snabbearbetningen av bilden i Photoshop togs färgen bort (går givetvis inte att jämställa med ett sv/v foto bara för det), beskars, LIV-affischen gjordes skarpare, jag beslutade snabbt att kommentera ordet LIV med att låta det tvinga det ospänstiga kaklet att anta organiska former. Se där en bildprocess i brådskans tecken för att få en bild att inleda denna logg med. Vill man se den större (och 'kornigare' eftersom den är en delförstoring från en redan oskarp bild) så går det att klicka på den.

Filmarbetet fortskrider långsamt. Men ändå en framåtrörelse. Interiörtagningar planeras just nu i detalj. För att filma dem behöver jag mer samlad tid än vad jag har haft på sistone. Semesterdagar i anslutning till kommande helger blir ett måste.

Sooundtrack till detta inlägg har varit Antony and the Johnson's I am a bird now. Antony kan ju höras i många olika konstellationer och som co-singer med många andra artister. En udda dubbel är Rogue's Gallery med Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys. Där sjunger han och även Bono, Sting, Nick Cave och Lou Reed. Antony är också med på konsertfilmen med Lou Reeds Berlin. Julia Kent brukar spelar cello på Antonys konserter. En av hennes soloplattor väntas snart in till Pretto films studio. Hur det låter avslöjas här. Ännu en CD som väntas in är Marianne Faithfulls nya dubbel där bl.a. Antony medverkar.

Inga kommentarer: