tisdag 19 januari 2016

Kjell Alinge död |


(Click!) Hastigt och oväntat har radiorösten tystnat som jag lyssnat på sedan tidigt 1970-tal (71-76), då jag via äldre kompisar upptäckte Hemma hos-programmen. Dessa avlyssnades på tonårsrummet sena kvällar via transistorradion.

Långköraren Eldorado dyker upp under 80-talet. Decennierna rullar fram. I december 2012 slår dörren igen på SR - med Kjell utanför. En dokumentärfilm om Kjell spelas in och får premiär i SVT den 18 augusti 2013 på hans 70-årsdag. Vi var några stycken som i slutskedet av filmen blev medproducenter i liten skala. Vi såg filmen på Bio Rio redan i maj och fick varsitt signerat exemplar.

Kjell hade under filmprojektets gång börjat blogga och senare att göra enstaka program (Labyrint) via sajten kjellalinge.se som startades av Pehr Arte, som tillsammans med Henrik Lörstad gjorde dokumentärfilmen Hemma hos Kjell Alinge.

Kjell ville göra Radio kontinuerligt, att bara finnas på nätet då och då var en nödlösning i väntan på. Han hade många tentakler ute och frågade runt efter personer som kunde bistå honom. Jag blev kontaktad ett tag efter visningen på Bio Rio. Kontentan blev dock att jag inte kunde erbjuda en bättre lösning än vad som redan fanns på sajten kjellalinge.se.

Pehr startade även en Facebookgrupp som jag snabbt blev medlem i. På Kjells eget konto på Facebook, vet ni som upptäckt det, skrev han en mängd typiska (läs fantastiska) texter och var aktiv in i det sista.

Inga kommentarer: