I Carl Johan De Geers kortfilm Mormor, Hitler och jag lagar han sin ungdoms paradrätt som han lärt av sin mormor. Den bestod av smörstekt fläskfilé i skivor, gul lök, grädde, maggie (tysk soja, han använder 'vanlig') samt gröna ärtor på burk. I filmen brassas denna rätt i ateljén. Fan, vad gott, säger Carl Johan nöjt när han avsmakar anrättningen. Den har hjälpt mig många gånger. Det går att se filmen här.
Pretto film kontrar här med en annan lättlagad rätt för bildmakare. Nyss lagad och avnjuten, dessutom. ½ kilo nötfärs steks i rikligt med olivolja (i två omgångar för bästa stekresultat). Små frysta ärtor strösslas över, vitlök pressas i, röd currypasta klickas ut, röd thaicurrypulver strös över, sesamolja ringlas, soja likaså samt slutligen slås en liten burk kokosmjölk i. Detta får puttra medan ett basmatiris, väl sköljt och icke saltat, får koka under lock i tolv min. Mango Chutney, gärna spicy och Lime Pickles, som tillbehör.
I jakten på De Geers recept såg jag om hans kortfilm Stockholmssyndromet, fortfarande mycket bra.
Pretto film kontrar här med en annan lättlagad rätt för bildmakare. Nyss lagad och avnjuten, dessutom. ½ kilo nötfärs steks i rikligt med olivolja (i två omgångar för bästa stekresultat). Små frysta ärtor strösslas över, vitlök pressas i, röd currypasta klickas ut, röd thaicurrypulver strös över, sesamolja ringlas, soja likaså samt slutligen slås en liten burk kokosmjölk i. Detta får puttra medan ett basmatiris, väl sköljt och icke saltat, får koka under lock i tolv min. Mango Chutney, gärna spicy och Lime Pickles, som tillbehör.
I jakten på De Geers recept såg jag om hans kortfilm Stockholmssyndromet, fortfarande mycket bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar