torsdag 10 september 2009

10 september


(Klicka för större bild.) Kafkakontoret har åter öppnat. Aktiviteten är hög och ökande. Kvällens svala timmar för återhämtning ägnas därför de två dokumentärerna Time of a Journey och Tarkovsky in Nostalgia. Den första är Andrei Tarkovskys egen dokumentär om tillkomsten av Nostalgia, hans eminenta film från 1983. Den andra är en bakomfilm av Donatella Baglivo kring inspelningen av filmen.

Jag hinner även bläddra i Bukowskis nya katalog - The Ingmar Bergman Auction. Katalogen har jag beställt och fått hemskickad för 250 kronor, därmed har jag, om än som vanligt i periferin, bidragit till den kommande pengakarusellen kring Bergman. Snart är det dags, den 28 september. Här finns hans pinaler samlade och redovisade; alldagligheter parat med mer spektakulära föremål. Schackpjäserna, troligen från Det sjunde inseglet, har ett utrop på 10.000-15.000 SEK.

De senaste kvällarnas soundtrack är en superb skiva från 1990, Songs for Drella - A fiction. Här har Lou Reed tillsammans med Velvet Undergoundkollegan John Cale gjort femton sånger. Sångerna handlar om Drella, dvs Andy Warhol. Smeknamnet som användes av Warhols medarbetare är bildat av Dracula och Cinderella. Hur albumet låter kan höras bl.a. på YouTube.

Inga kommentarer: