söndag 4 augusti 2019

Behind the scenes |(Click!) Foto Behind the scenes: JH Edvardsson. Övriga: Bo G Svensson.

Det annuella firandet av kamrat J gick av stapeln den sista dagen i juli månad. Samling på Vasagatan för vidare transport till Räkan på samma gata där en räckmacka lade grunden för dagens program, bild 1-2.

Efter lunch en fotopromenad. Barnhusgatan No 10 lät sig villigt fångas, bild 3-4. Även annat fångades.

Det relativt nyrenoverade Strindbergsmuseet förärades ett besök. Lite nya ytskikt, lättare justeringar av möbleringen, ny utställning om Strindberg som odlare och botaniker. Utställningen om Strindbergs liv och olika verksamhetsområden är kvar och mycket bra; traditionell i ordets goda bemärkelse. Mycket att se, läsa och titta på inklusive bildspel och olika teater- och TV-produktioner, bild 5.

Sedan en promenad med kameran i hand genom Tegnérlunden. Bild 6 visar när en selfie tas - men den godkändes inte, därför inte synlig här. Astrids baksida läses, bild 7.

En fika på Nybergs behövdes sedan. Kaffe och bakelse, alltid rätt. Sedan en fotopromenad igen, bild 8 visar platsen för den lilla familjefirmans första adress, Observatoriegatan 13. Innanför fönstret satt jag på mitt näst första sommarjobb, kontoret till Fastighetstillsyn AB. Telefon och komradio var mina redskap. Första sommarjobbet var på samma firma, då med adress Odengatan, innan den köptes av far min och en kompanjon. Sedan blev adresserna Kungsklippan 12 och Maria Prästgårdsgata 15.

Middagen intogs på Styrelsen, Hantverkargatan. Därefter luft och en avslutande fotopromenad. Bilderna 9-11 visar Norr Mälarstrand i ett vackert ljus. Bilderna 12-13 visar Stadshusets trädgård och hur det inbjudande gröna kan transformeras till någonting annat.

De två sista bilderna visar Stockholm Waterfront i fonden och ett försök att fånga detta dubiösa bygge.

Inga kommentarer: