måndag 6 augusti 2018

SL-Cruising |


(Click!) Åska och regn igår söndag. Kamrat M. och jag hoppade på linje 80 vid Nybroplan och guppade runt i hyfsat vågsvall på vår väg mot de för denna tur aktuella bryggorna: Saltsjöqvarn, Kvarnholmen, Blockhusudden, Nacka Strand. Slutmålet för färjan var Lidingö/Dalénum.

Regnet fortsatte. Vi räddade oss in en glaslåda tillhandahållen av SL. Efter några minuter kom bussen, linje 233. Åkte två stationer och klev av vid Larsbergs centrum. Knallade, medan de sista regndropparna föll, till Larsbergs station och inväntade där Lidingöbanan som förde oss till Ropsten. Tunnelbanan transporterade oss till vårt slutmål -  nuvarande stamhaket vid Mariatorget, Ming Palace. De har legat där sedan 1970-talet. Mycket trevlig personal som känner oss och vet att vi alltid vill avsluta med kaffe och punch.

När jag bodde på Hornspuckeln i några år på 1980-talet började mina besök där, och framför allt hämtades det take-awaykrubb därifrån. För på den tiden var stamhaket China Paradise på Döbelnsgatan, ett ställe vi frekventerade i omkring 20 år tills det la ner. Det stället besöktes även av Cornelis under en period. Han föredrog enkla plejs där han kunde sitta och arbeta. Jag såg honom där några gånger med en karaff rött, papper och penna.

Inga kommentarer: