söndag 14 augusti 2016

Kusama | Moderna

Träffade Å utanför Kulturhuset. Vi gjorde sedan ett snabbstopp i Kungsan där Stockholm Korean Culture Festival arrangerades igår lördag. Ett antal olika tält med hantverk m.m. och på stora scenen kampsportsuppvisning; ett antal flinka barnafötter måttade sparkar mot träskivor som klövs skoningslöst.

Knallade över till Skeppsholmen och inledde med en lunch på Café Blom; grillade mackor och vin. Blev en trevlig sittning med varierande väder. Dessutom en inledning av utställningen vi var på väg att se - Yayoi Kusama I oändligheten. Verket Polkaprickarnas uppgång omger caféborden utomhus. Från lätta regnstänk och en temperaturdipp sprack molnen upp och solen kom fram. Detta firades med att vi satt kvar och tog en fika allt medan trädgårdsserveringen gick från halvfull till full.

Den omskrivna och välbesökta utställningen I oändligheten är värd ett besök. Vi ägnade den en hel del tid och köade oss tålmodigt fram till några av köpunkterna; Oändligt spegelrum - Fallosfält och det senaste verket Oändligt spegelrum - Livets hymn.

Från Moderna blev det en promenad till Söder genom det allt mer sargade Slussenområdet. Solen gassade och vi gled in på Tiffany's på Götgatan för ett ölstopp. Efter detta anslöt E utanför det gamla haket Kellys Bar på Folkungagatan. Vi knallade sedan bortåt mina gamla gymnasiekvarter och landade på det mycket sextiotalsamerikanska hamburgerplejset Lily's Burger - Nytorget.

Söderpromenaden avslutades vid Skanstull där förberedelserna pågick för Midnatssloppet. Tält uppställda, funktionärer av olika slag och avspärrningar redo att placeras ut.

 (Click!)

Inga kommentarer: