fredag 5 augusti 2016

De Stijl |

Click on image for bigger view - as always!

Photo by Jan H. Edvardsson. Canon EOS 5Ds.

Se sån stijl han har. Kroppen i perfekt balans; benen tätt ihop för bästa möjliga svaj eller gungandes på huk med risk för fall framåt - lins möter asfalt.

Men bilderna som togs blev bra. Se dem på Youpic i stort format eller på Instagram.

Den senaste fotopromenaden med kamrat J inleddes på Prinsen där några foton togs i väntan på Wallenbergarna, vad annars, varefter vi drog  genom stadens centrala delar mot Nybroviken och vidare genom Blasieholmen med en kort sväng över bron till Skeppsholmen. Satte oss sedan på en bänk utanför Nationalmuseum och fulplåtade med tele vilket är ett big no-no i gatufotosammanhang. Men vi tog andra bilder också.

Knallade vidare genom den lätt avslagna sommarstaden Stockholm till Regeringsgatan. Tänkte plåta om lejonet på bron över Kungsgatsfloden. Men ljuset var för dåligt för det lejon jag såg framför mig, himlen mulen och ljuset tråkigt. Därför blev det ett glasstopp på Chokladfabriken intill bron. Satt fint. Fortsatte så till Johannes kyrkogård som inte hade något folkliv att uppvisa denna dag; det förblev under jord. Förbi ABF-huset och biografen Grand Stockholm. Sprängde rakt igenom Tegnérlunden i riktning mot Barnhusbron. Angjorde treans buss utanför Landstinget på Hantverkargatan och lät oss föras till hemmahamnen, Södermalm.

Efter några fotostopp var vi framme vid den avrundande middagen på lokala kinesen vid Mariatorget.

Dagen avslutades dock med en prom på Mariaberget och dess utblickar mot den gamla Riddarfjärden som uppfyllt min barndoms synfält så många gånger. I synnerhet filtrerat genom lövverken på träden i Lundaparken (kartan hävdar Skinnarviksparken), doften av gräs och bilar som då körde genom parken, sommarljud av urbant snitt, avlägsna motorljud av Petterssonbåtar som taxade ut från bryggorna vid Pålsundet.

Så tedde sig de första elva åren innan deportationen till en ö i Mälaren - Stora Essingen.

Inga kommentarer: