tisdag 2 februari 2010

Loggbok 100202 | Travel Mindscape Triptych



(Klicka för större bilder.) Drygt 40 arbetstimmar, många hel- och delvisningar i redigeringen samt många justeringar så går filmarbetet in i nästa fas - fortsättningen som leder fram till slutet. Sju punkter har jag noterat under gårdagskvällen som nu ska åtgärdas.

Vad kan en sån här liten film handla om, då? Den har ju begåvats med ett vackert namn och har givits liv i femton hela minuter. Därutöver: intighet. Eller etta nolla; finns, finns inte. Eller kanske enligt kvantfysiken: finns, finns inte - fast samtidigt. Mina filmer ska mer kännas än handla om. En handlingens känsla; att resa, kanske. Både genom livet, och därmed i tid och rum, likväl som i tanken. I tanken reser vi mest. Att resa till betyder även att man reser ifrån. I huvudet sker detta samtidigt. I mitten det mytiska nuet, transit, den knökfulla perrongen varifrån alla tankar dirigeras framåt, bakåt och tillbaka till ett nyss.

Ett soundtrack krävs, kvällens givna är första plattan med Tonbruket, Dan Berglund från e.s.t. med ett nytt et concortes - dajligt!

Inga kommentarer: