söndag 6 mars 2016

Prettogram |

Film - nu har den nya konstvideosajten Videothéque Art Stream blivit klar. Den har funnits i varierande grad en längre tid, men nu finns all teknik på plats. Jag deltar än så länge med tre videoverk, kan bli fler. Under mars månad börjar lanseringen på sociala medier. En app är under arbete för att kunna erbjuda konstvideor via Appel TV.

Fotografi - för två veckor sedan öppnade jag en fönster på YouPic. Det förefaller som om många rör sig där, ännu en plattform för de som fotograferar. Och det gör ju alla. Här finns hela skalan från nybörjare till professionella. Man kan betygsätta, gilla, dela och kommentera bilderna. Hittills över 13 000 besökare, 500 gillanden, 185 delningar och ett antal trevliga kommentarer. Jag är glad om jag hittar en handfull andra plåtare som kan inspirera mig.

Pretto Gallery - ni har väl sett att det pågår en fotoutställning på Pretto Gallery? Under temat The Eulipions visas en utvald samling fotografier under mars månad. Jag rekommenderar skarpt att ni läser det inledande citatet av Betty H. Neals, klickar er in på Spotify (gratis) för att lyssna på det ultimata jazzstycket Themes For The Eulipions med Rashaan Roland Kirk och sedan klickar på första bilden för att se den och de kommande i fullformat - helst på en surfplatta och uppåt vad gäller skärmstorlek.

Inga kommentarer: