fredag 4 januari 2013

Diversiteter |

(Click!) Dygnet har vänt på sig, kuriöst. Skar fram denna bild på vännen Y i natt 02.30. Törnade in någon gång efter 03.30 efter att ha läst ett antal sidor i Stig Larssons När det känns att det håller på ta slut.

Ledighetens sista dagar curlas; tiden fördrivs med att göra om, förhoppningsvis förbättra, hemsidan för Pretto film. Kortare, tydligare. Men ännu inte klart, måhända under helgen.

Bortsett ett knippe sociala engagemang har många filmer rutat sig förbi på Bio Pretto. A Great Day in Harlem, en film kring ett mytomspunnet jazzfoto från 1958, Sokurovs Faust, The Raven, Tomboy, Moonrise Kingdom, Fotnot, Kompani Orheim och en och annan film via andra kanaler.

I DN i veckan en text av Anders Olsson, ny direktör för Svenska Akademien. Texten hittades inte av DN:s sökmotor på nätet, men kan läsas via Akademiens hemsida.

I dagens DN en artikel om Stefan Jarl inför hans stundande premiär på nya filmessän ''Godheten''.  Ligger bara på DN+, men kom ihåg att se hans film, tillägnad den franska filmaren m.m. Chris Marker som gick bort i somras. Om Marker skrev jag ett inlägg som kan läsas här.

Inga kommentarer: