tisdag 16 augusti 2011

Två nya kortfilmer | Manuskriptfas

Jag håller fortfarande på och justerar idéerna till Dialog för 2 apparater (Dialogus Duarum Machinarum). Planerad inspelningsstart var ursprungligen sommaren 2010. Men nu ska idéer och uppslag, dialogutkast m.m. formeras till ett manuskript - dvs ett 50%-igt material, resten 'uppstår' vid inspelning och redigering i enlighet med min filmfilosofi. I samband med detta kommer även några testsekvenser att fotas alternativt filmas för att pröva olika lösningar för scenografi och apparatur. Manuskriptet kommer troligtvis att göras tillgängligt på hemsidan.

Synopsis: En dialog kring existentiella frågor mellan två apparater; en bandspelare och en skivspelare. Dialogen visas på en äldre, gemensam bildskärm i filmens realtid.

En relativt ny idé till en kortfilm med arbetsnamnet Catch me (if you can) kommer också att konkretiseras i ett manuskript och troligtvis bli synligt på hemsidan. Målsättningen är att producera de båda filmerna under 2011.

Synopsis: I en serie filmsekvenser och fotografier gestaltas det undflyende i allt som vi försöker hålla kvar; människor, miljöer, föremål.

Inga kommentarer: