söndag 21 mars 2010

May The Bridges I Burn Light The Way


(Klicka för större bild: På Spaning Efter Den Is(tid) som flytt.) Bloggrubriken tilltalar mig. Den utgör titeln på Bass Clef, dvs Ralph Cumbers, nya platta. Recensionen i nya numret av Mojo framkallar köplust - men ska provlyssnas först.

Igår blev det några utställningar, Tokyo storiesKulturhuset och Vårsalongen, sista rycket innan avslut nästa helg på Liljevalchs. Kommunal intog Plattan, vårdagjämningen med sol lockade alltför många att ta sig ut så att promenaden till Djurgården fick ske i gåsmarsch. En sen lunch intogs på Skansen av MedMera-anledning. Så småningom rundades dagen av med en middag på den lokala greken. En fin dag tillsammans med vännerna Å&E!

På tåget skissade jag fram en ny kortfilm med arbetsnamnet Nature Through Urban Life - And Vice Versa. Dags att köpa en ny Moleskine.

Nyligen avlyssnade jag Strindbergs lya, dvs den upphottade versionen av Blå tornet där de olika rummen har ljudsatts. Jag tycker att det fungerar bra. Ljuden från lägenheterna i stadens stenhus uppmärksammades av Strindberg själv och användes som en viktig markör i flera av hans texter.

Söndagens soundtrack i detta nu är Dream Pop, en kompilering som följde med senaste numret av Mojo. Här hörs Cocteu Twins, Cluster & Eno, Sigur Rós m.fl.

Inga kommentarer: