måndag 14 april 2014

På spaning efter Ledtrådar |

(Click!) Tillsammans med vännen Å såg jag utställningen Ledtrådar, den stora retrospektiven med Carl Johan De Geers verk. En generös utställning, inbjudande, scenograferad, ateljén i delar utflyttad till Färgfabriken. Carl Johan själv knallade runt i sin vita målarrock i samtal med besökare och TV-producent N. Träffade även kollegan K med familj i vimlet - trevligt! Det blir nog ett återbesök.

Merparten av utställningen kan ses i boken Carl Johan De Geer. Svenska illustratörer och konstnärer. Text av Dan Josefsson,  utgiven 2012 på det utmärkta förlaget Orosdi-Back. Kan köpas för en femtilapp.

Lätt uppladdning genom att innan se om Marie Louise Ekmans film (manus) Hallo Baby från 1976 i regi av Johan Bergenstråhle. Ett måste för alla som ännu inte sett den - om man gillar De Geer.

Fortsatt lätt uppladdning genom att beställa katalogen från den korta utställningen genom Boo-Hooray i New York på Printed Matter i Los Angeles Art Book Fair jan/feb 2014; fotografier m.m. 1959-1980. En åttiosidig katalog samt en signerad vintage print från omkring 1966. Genom denna länk kan man se utställningen Carl Johan De Geer: The Swedish Underground '64-'76.

Inga kommentarer: