tisdag 13 augusti 2013

Alingedokumentären | Förhandsvisningen del 1

Så var det äntligen dags, i lördags den 10 augusti. Tillbaka på mina gamla gator på Söder, denna gång Bergsunds strand. Samling till förfesten vid sjublecket. Vi medproducenter bjöds på gratisdrinkar i baren. Jag satt på en scenkant och minglade diskret. Fick ett trevligt samtal med en psykoterapeut som också gillade att mingla - diskret.

Förhandsvisningen drog igång vid nio på Bio Rio, min gamla Kvartersbiograf. Efter visningen fick fåtalet närvarande medproducenter knalla fram till duken - vi fick varsitt numrerat exemplar av filmen på DVD med en unik dedikation och signering av Kjell Alinge.

Efterfest; trevliga samtal med Tomas Birnik som var Alinges ljudtekniker från 2005 och framåt, filmmakaren Pehr Arte och en av medproducenterna.

Det handlar alltså om en dokumentärfilm med hög visuell närvaro om och med radiomakaren Kjell Alinge - Hemma hos Kjell Alinge - en sorts dokumentär, en film av Pehr Arte och Henrik Lörstad. Den visas nu på fredag den 16 augusti på TV 2, K Special, samma dag som Alinge fyller 70 år. Mycket bra animationer i 2D av Ingemar Almeros och i 3D av David Wranding. Se filmen på fredag!

Efteråt sänds i P2 en specialversion av Eldorado, två timmar best of. Alinge har sedan 1980 och fram till att programmet lades ner i december 2012 gjort nästan 2000 timmar Eldorado.

Inga kommentarer: