torsdag 11 juli 2013

Sommarkväll på Prettokontoret |

Värmebölja. Värmen tar hårt. Folk sover utomhus på balkongerna. Har just kommit in efter en lång dag på stranden. Sitter nu med en iskyld Martini, extra dry med lite citron i. Straight, som Friberg bjöd på i en tidig trenterdeckare.

I dag har brevet med filmen The Nocturnal Soundscape of The Nightingale Forebodes Yet Another Dawn lagts på, nu på väg till Recensenten.

The Story of Film är en utmärkt serie som nu går på televisionen, har jag märkt. Men alldeles för långsamt. Tittar nu på den i större sjok om tre timmar åt gången; den anlände i sin helhet om femton timmar från England i veckan.

Tre böcker ramlade också in i veckan; Erland Jospehsons bok En natt i den svenska sommaren. Den inleds med ett föredrag han höll i Spanien om sitt samarbete med Andrej Tarkovskij. Huvudtexten är hans pjäs En natt i de svenska sommaren. Radioteaterns uppsättning från 1986 följer med på CD. Vidare en ny, mycket matig intervjubok med Michael Haneke. Finns mycket där som intresserar mig. Slutligen en annan matig bok, men på annat sätt; Death 24x a Second. Stillness and the Moving Image av Laura Mulvey.

Magasinet Walden finns nu ytterligare högintressant material att läsa, bl.a.Théâtre au Cinéma 2013: Zanzibar via Bobigny.

Inga kommentarer: