söndag 23 december 2012

Strindberg 2012 | Strindbergsåret

Snart är jubileumsåret till ända. Jag anmälde tidigt in Pretto films projekt Undersökning och dissektion av Sveriges första roman. Tanken var att listas på den officiella hemsidan, driven av Kulturrådet, Stockholms stad och Svenska institutet och att få använda den officiella loggan. Jag har inte hört av dem och när jag senast kollade deras hemsida (när var det egentligen?) kunde jag inte se mitt projekt. Därför har jag inte som planerat och utlovat gått vidare med projektet, förutom de fyra sidor som lades ut från början på Pretto films hemsida, tillkomna för länge sedan och skrivna för Pretto films gamla hemsida.

Klockan är som vanligt fem i tolv när jag nu upptäcker att länken finns på den officiella hemsidan under rubriken Bloggar och projekt på nätet. Passa på att kika!

Kanske gör jag det jag så länge tänkt: en dissektion i ljud och bild av Sveriges första roman Adalriks & Gjöthildas äfwentyr. På Strindbergs vis och inspirerad av Peter Greenaways angreppssätt. Romanen i originaltryck från 1742-45 vilar stilla i en av de många reolerna i Pretto films bibliotek.

Kuriosa: en sökning på romantiteln på Google ger inledande träffar från Dr Bose .Net, dvs Pretto films gamla hemsida.

Inga kommentarer: