lördag 18 februari 2012

High End 2012 | Sheraton Stockholm

Förra helgen var J och jag på hifi-mässa. Det var omkring 20 år sedan sist, konstaterade vi, då på Åkeshovs slott.

Kul att återse och lyssna på gamla märken och en del nya. Många lyssningar blev det. Ett sturskt intryck blev att mycket lät bra, men långtifrån allt (mycket beroende på små rum) och att skillnaden tycktes mindre nu än för 20 år sedan - och i jämförelse med vad man har hemma. En kontrollyssning hemma pekade väl inte riktigt åt det hållet. Mycket på mässan lät faktiskt riktigt bra!

På bilden överst (softad, ok misslyckad) ser vi en uppställning från Audionord som just lät riktigt bra i retrospektiv. Undre bilden; J på spaning efter de andetag som flytt.

Särskilt nyttigt var det att återigen lyssna av olika högtalarkonstruktioner; hornvarianter, Magneplanar, många små stativare som lät oerhört bra och ett multikanalsystem i samarbete med Svanå Miljö teknik - en fantastisk truminspelning bjöds bl a, bättre ljud än live.

Som avslutning hade vi hade ett trevligt samtal i rummet där den nya trenden med spolband förevisades, dvs masterband direktkopierade i få exemplar; en Revox snurrade fram ett masterband från Tape Project i en inspelning från 1958 som lät finfint i ett par högtalare från Von Schweikert Audio á 69 000 kr paret.    

Inga kommentarer: