söndag 28 november 2010

Mr | Nobody + telegram


(Foto: SVD:s arkiv, 1942.) Den då nya biografen Esplanad i Stockholm, upptänd som ett adventsljus. I den lilla matinébiografen på Pretto films kontor har nyligen visats ännu en ljuspunkt - Mr Nobody av Jaco van Dormael. En lysande film; se den, hyr den, köp den.

Vad övrigt är, är arbete. Nu med en portfolio vari samlas stillbilder och bilder från Pretto films produktioner. Under december kommer denna samling i bläddringsbart skick att vara tillgänglig via nätet, mer information här framöver. Den kommer även att tryckas.

Återstår: att ta beslutet om vilken typ av licens som är lämplig för att kunna använda musiken av Max Richter till den senaste kortfilmen som ligger klar för visning, Did You See That Bird? Mer info om detta kommer snart här på bloggen. Dessutom läggs snart en ny sida upp på Pretto films hemsida med stillbilder och info från filmen. Åtminstone en del av filmen kommer att visas där.

Dagens soundtrack är en ny CD med Loreena McKennitt, The Wind That Shakes The Barley. En samling traditionella låtar från i huvudsak Irland och Skottland vackert framförda i arrangemang av Loreena.

Inga kommentarer: