lördag 18 juni 2016

Bonniers Konsthall |

(Click!) Igår var det återigen dags för årligt firande av kamrat J. Året var 1966 när vi sammanstrålade för första gången i Maria folkskola på Söder i första klass.

Efter att ha stärkt oss med en lunch på Nybergs på Upplandsgatan äntrade vi Bonniers Konsthalls nya entré. Fram till den 28 augusti visas Samlade verk! 30 år med Maria Bonnier Dahlins stiftelse.

Några verk var kul att se, några namn har blivit stora sedan de blev stipendiater, som Karin Mamma Andersson som blev stipendiat 1991 under sin tid på Mejan. Ann Böttcher och Gunnel Wåhlstrand spännade i sina olikheter. Roligt att se var också antalet videoverk; antalet men inte lika ofta innehållet. Men Jessica Faiss och Lina Selander måste nämnas.

Konst gör en hungrig vilket tog oss till det bokade bordet på Mäster Anders. På vägen dit plåtade vi. Några av mina bilder kan ses på Saatchi Art: Urban Nature II, There Then Now, Solaris | Earth. (Klicka på länkarna och sedan på respektive bild för att se dem i stort format.)

Efter några timmar blev det en prom på Norr Mälarstrand i riktning mot Stadshuset och Tegelbacken. Vi konstaterade att Neptun hade torkat ut i stadshusträdgården. Ett försenat SJ-tåg förde mig i kvällningen ner till den lilla staden. Himlen illuminerad enligt ovan vid tiosnåret på min väg hem från stationen.

Inga kommentarer: