söndag 6 oktober 2013

Prettogram |

¤ Filmen Hemma hos Kjell Alinge - en sorts dokumentär är nu på väg hem till mig i en version 2.0 i HD och leverans på ett USB minne. Bra, men det signerade och numrerade exemplaret till oss som var medproducenter är givetvis nummer ett i alla fall. Läs Kjells blogg här.

¤ Har haft några samtal med Kjell Alinge för ett tag sedan. Får se vad det kan leda till. Om något.

¤ Läsning pågår av filmaren och regissören Björn Runges roman Det allra enklaste. Den är bra - utvikningar låter sig inte göras inom ramen för Prettogram. Passa på att läsa hans senaste inlägg på hemsidan om sina pågående projekt - innan hemsidan läggs ner, vilket sägs ske snart. Notera avdelningen Refuseringar i menyn.

¤ Det tyska förlaget Steidel som bl.a. ger ut fotoböcker av hög kvalitet har även begåvats med en dokumentärfilm - How to make a Book with Steidl. Ett exemplar på DVD är på väg in till mitt filmbibliotek.

¤ Höstrea på AdLibris och Bokus. Bara skräp. Nöp dock åt mig en volym;  Tomas Tranströmer: ett diktarporträtt av Staffan Bergsten, Bonniers 2011.

¤ Tio nya printar från Konstexpo är på väg till mig - ytterligare tio fotografier från min lilla produktion, bilder utvalda av olika skäl men bl.a. för att kunna fungera tillsammans med tidigare printar. Sammanlagt finns då 42 printar inräknat den kommande leveransen. Giclée Fine Arts-print  på Hahnemühle Photo Rag Bright White, 310 gram. I vilket sammanhang printarna dyker upp återstår att se.

¤ När får min senaste film The Nocturnal Soundscape Of  The Nightingale Forebodes Yet Another Dawn premiär? Distributionsavdelningen sliter fortfarande med frågan. Jag jagar på dem med blåslampa efter svar.

¤ Min gamla orgellärare Anders Nilsson, nu sedan länge framgångsrik kompositör, har skrivit musiken till en ny kortopera med premiär på Västerås konserthus den 10 oktober 2013; KIRA - i huset där jag bor. Medverkar gör performanceartisten Charlotte Engelkes som även står för text och idé tillsammans med Sophie Holgersson. Om Anders Nilsson har tidigare jag skrivit om här på bloggen.

Inga kommentarer: