torsdag 5 november 2009

Musik Musik Potatisgris


(Klicka för större bild.)

Kvällens sound-tracks är fyra. Öronen arbetar just nu med intrikata toner från David Sylvians senaste album Manafon. För att göra detta musikaliska verk rättvisa överlämnar jag ordet till Sylvian själv och den hemsida som finns för albumet - läs här!

Soundtrack # 2 är Jeanette Lindströms nya betitlad Attitude & Orbit Control som lovordats i pressen. Kan bara instämma. Bättre än bra, mer än man kan önska sig. En mycket välljudande produktion dessutom med en läcker men sparsmakad djupbas. En röst att njuta av och återupptäcka i varje nytt spår.

Så # 3. Ännu en pressrosad historia, men inte mindre sant för det. Ta min vals - Ebba Forsberg sjunger Leonard Cohen. Så är det. Tolkad till svenska av Wiehe och med versioner som tillför ett eget temperament.

Slutligen # 4. En trippel-CD med två konserter från 2008 i Paris respektive London. Keith Jarrett ger återigen ut sina solokonserter - Testament. Samma improviserade konsert och därför olika. Hur hans solokonerter utvecklats genom åren kan de som köper CD:n läsa om i hans egen text som medföljer skivan. Här en recension - ord innan lyssning.

Inga kommentarer: