torsdag 30 maj 2013

Filmlogg 7 | Näktergalen

(Click!) Ännu en stillbild från filmen. Filmjobb pressas in mellan annat jobb. Efter gårdagens möte i Sthlm en sittning på en restaurang - mobilen laddad med senaste arbetsversionen av filmen, papper och penna. Åtgärder skrevs ned. Fortsatt tankearbete på tåget. Idag, på väg hem i en annan stad, togs två korta filmsekvenser med mobilen. Återstår att se om både bild och ljud används, eller bara ljudet. Material till den sista sekvensen i filmen - vattenmiljöer med ett stiliserat ljudlandskap. Fortfarande återstår mycket arbete med ytterligare ljudarbete och electronica. Längd omkring 20 minuter.

Kvällens soundtrack via Spotify, ännu ett spår från Wintergatan, Starmachine2000.

måndag 27 maj 2013

Liten kvällsmusik |


Skrivmaskin och electronica - självklart. Lyssna på Wintergatans första fullängdsalbum Wintergatan. 

tisdag 21 maj 2013

Filmlogg 6 | Näktergalen

(Click!) Ännu en bild som möter betraktaren i kortfilmen under arbete - som blir lång med det relativa måttet mätt.

Version 0.1; där börjar det. Växer vidare upp till 0.8 med hyfsad speed. Sedan minskar hastigheten. Någonstans där befinner jag mig nu sedan en tid, omkring version 0.86.

Ännu en punktlista i mängden att beta av; 23 mer eller mindre innehållsrika punkter. Det är en del av arbetsmetoden; göra-begrunda-göra-begrunda... Begrundandet föder nya punktlistor.

Electronican kräver sitt. Likaså ljudlandskapen.

Och vägen är allt. 

fredag 17 maj 2013

Filmlogg 5 | Näktergalen

(Click!) Ännu en koncentrerad helg kring fortsatt filmarbete smyger på. Omkring 15 minuter film just nu, kan landa på 20. Men ännu för tidigt att avgöra definitivt. Två sekvenser samt eftertexter återstår förutom en mängd ljudarbete inklusive ny electronica.

Och trimning, trimning.

Trött fredags soundtrack är John Holm från 1974 - Maria många mil och år från här via Spotify. Avslutar med ett spår från Daft Punks nya album Random Access Memories  från 2013, Giorgio by Moroder.

torsdag 16 maj 2013

Kjell Alinge | Dokumentären

(Click!) Den 10 augusti befinner jag mig i ett mörkt rum. Tillsammans med övriga medproducenter sitter jag på Bio Rio och ser på smygpremiären av Hemma hos Kjell Alinge - en sorts dokumentär. Därpå releasefest på närliggande lokal. SVT K-Special visar filmen den 16 augusti 20.00, på Kjell Alinges 70-årsdag.

lördag 11 maj 2013

Filmlogg 4 | Näktergalen

(Click!) Liten aktivitet på bloggen, desto större när det gäller arbetet med Näktergalen. Det är som det ska vara.

söndag 5 maj 2013

Kristian Petri | Träsket

(Click!) Kortromanen, eller om man så vill, den långa novellen, Träsket av filmaren och författaren Kristian Petri är en mycket läsvärd historia - i synnerhet för den som tycker om böcker och lockas av antikvariatens mystik. Och har ett drag av bibliomani... Boken är utgiven av Rönnells Antikvariat. Läs om den på Rönnells hemsida.

Köp den sedan, gärna tillsammans med ett exemplar av restupplagan i pocket av Petris två novellsamlingar Den stulna novellen och Nattboken. Många av novellerna tar sin utgångspunkt i böcker, författare och boksamlande.