söndag 30 september 2012

Time Bells| Filmlogg

Hela helgen har ägnats åt fortsatt filmarbete. Nu finns en version 0.9 av Time Bells 2, som den heter enbart i videoredigeringen. Å andra sidan påbörjades filmen, Time Bells 1, för mycket länge sedan. Soundtracket från slutet av förra året finns kvar ograverat. En sekvens som kom till i början av filmarbetet finns kvar, resten är nya sekvenser, både stilbilder och video. Trots det långa fysiska uppehållet, så har filmen arbetat i bakhuvudet, som så ofta. Därför har det gått relativt snabbt; de nya lösningar och val som har gjorts är väl grundade i själva idén för Time Bells. Inom en vecka bör den ha premiär på nätet. Mer info om detta kommer här på bloggen.

lördag 29 september 2012

Time Bells | Filmlogg

Så har äntligen arbetet med kortfilmen Time Bells återupptagits. Projektversion två ligger upplagd i videoredigeringen, nya idéer bearbetas. Visuell inspiration har under eftermiddagen hämtats från nyutgåvan av Peter Greenaways film Arkitektens mage (Njutafilms) tillsammans med en enkel tillagad brunch; en tomat- och getostsallad med olivolja och balsamvinäger, bröd och ett rött toscanskt vin. Utomhus sänker sig denna sena septembers eftermiddagsljus några snäpp och förebådar oktobers ankomst.

torsdag 27 september 2012

Showdown |

Så var det dags igen; ett foto anmält till Showdown på Saatchi online inom temat Places and Spaces. Har varit med förr, mycket svårt att ta sig vidare genom tre olika röstningsfaser. Fick i alla fall ett mail idag från en norsk konstnär som röstat på mitt fotografi Girl With a Hair Brush - nice. Hon heter Karen Aarre och målar så här!

tisdag 25 september 2012

Filmens återinträde |

De har blivit dags nu; film ska återigen produceras efter en lång tid med fokus på stillbild. Förmodligen är Time Bells först ut att färdigställas. Å andra sidan har under denna tid diverse andra idéer tagit form. Återstår att se om de materialiseras först - eller senare.

söndag 23 september 2012

Bildsanering | Steg 2 och 3

Nu har urvalet av mina fotografier mellan Konstkvarteret och Saatchi online stämts av vad gäller vilka fotografier som är till försäljning på respektive sajt. PurePhoto har nedgraderats till att endast innehålla min profil.

onsdag 19 september 2012

Bildsanering | Steg 1

Nu är den genomförd på Saatchi Online; antalet fotografier är just nu 70 stycken, varav 66 är till försäljning. Nästa steg blir att se över urvalet på Konstkvarteret.

Älskade Stockholm | 2012

(Click!) Det blev mitt fotografi I samtal med Tiden som publicerades i årets upplaga av boken Älskade Stockholm, som visar de 400 bästa bilderna från Fotomässans stora fototävling och utställning.

lördag 15 september 2012

Vinylstund på barnkrubban Prettoblomman |

Gardinerna fördragna, madrasserna utlagda. Förförstärkare - på. Slutsteg - på. Ingångsväljare - phono. Huv - av. Motorstyrning - på, 33 rpm. Vinyl vald och monterad med Michel skivklämma. Dammfix med Super Exstatic och Discwasher. Vinylen snurrar: No Sweat 1973, Blood, Sweat and Tears 1968, Mirror Image 1974 och New City 1974.

måndag 10 september 2012

Bildsanering |

Det har återigen blivit tid för en översyn av helheten Pretto film - hur exponeringen sker via olika kanaler på nätet. Allt eftersom arbetet framskrider följer information om genomförda förändringar här på bloggen.

Saatchi Online - just nu finns för många fotografier där av varierande kvalitet. En översyn pågår; olika parametrar kombineras för att slimma ner antalet till en väl avvägd volym. Försäljningsvillkoren ska också granskas så att dessa synkas med övriga kanaler. Innehållet på Saatchi Online begränsas till endast fotografier; stillbilder från kortfilmerna får andra kanaler, nya och gamla.

Konstkvarteret - översyn av urvalet enligt ovan. I dagarna har antalet möjliga fotografier att lägga upp ökat till 100. En tanke är att lägga upp mer tidsbegränsade samlingar, temabilder etc. Begränsad försäljning.

PurePhoto - i fortsättningen bara ett fönster med sparsam uppdatering, ingen försäljning.

Hemsidan - en ny layout och eventuellt en annan teknisk lösning. Omfånget minskar, ökar i stället utnyttjandet och länkningarna till befintliga andra kanaler som Saatchi Online för fotografier och Shooting People för kortfilmerna. Men filmerna kommer att bäddas in på hemsidan för att kunna se dem direkt utan att behöva lämna sidan.

IMDb - filmdatabasen på nätet. Denna kommer att utnyttjas mer, även visa stillbilder från filmerna.

söndag 9 september 2012

tisdag 4 september 2012