torsdag 30 augusti 2012

Nya printar |

Så kom de då, de senast beställda från Konstexpo. Ser bra ut, vid en hastig titt, tror att det håller i sig. Nu ska jag fundera på vilka som ska vidare till ramning. Det som ramas ska hålla för att hänga - och tittas på.

måndag 27 augusti 2012

CHR. |

Jag tog mig en hastig tur runt den nya retrospektiven på Fotografiska. Ingela Lind i DN var lyrisk. Jag återkommer.

tisdag 21 augusti 2012

Klickandets olidliga lätthet |

Jag skulle beställa tre printar av mina fotografier i går via nätet från Konstexpo. Så gjordes också. Och en till. Och en till. Och en till. Och en till. Och en till. Så enkelt; den vill jag ha - klick. Snabb respons också - beställningarna bekräftades i dag och görs relativt snart. En sorts baksida är att de kostar - tre blev åtta. Bagatell.

lördag 18 augusti 2012

IMDb | Nu med bio

Mina senaste tillägg på filmdatabasen IMDb har godtagits. Nu kommer fler filmtitlar att läggas upp samt att jag väljer att betala för ett IMDb Pro så att ytterligare material i form av stillbilder m.m. kan läggas upp.

Folkets Bio |

''Hej Bo,

Tack för de tre filmer du skickade in till oss för påseende. Tyvärr fick ingen av filmerna plats i det här årets kortfilmsprogram (vår/höst 2012). Vi översköljs av välgjorda kortfilmer och kan bara ta en bråkdel, 20 titlar per år, i distribution. Det betyder att det blir många nej tack, tråkigt nog.

Med vänlig hälsning,
Anna

Anna Harding
Folkets Bio
Box 17099
104 62 Stockholm
Leveransadress
Bergsunds Strand 39
117 38 Stockholm''

Skriftligt svar uppskattas.

onsdag 15 augusti 2012

Nya fotografier | 1 x 4

























(Click!)
1. Fossil
2. Shaft No 3
3. Still Bleeding
4. Man at Window | One Instant of a Now

måndag 13 augusti 2012

Bio Pretto | Nypremiär av Travel Mindscape Triptych

Production year 2010. Length 14 minutes.

We are all travellers. Through space and time, from life to death - and beyond. Everything is movement, transitions, rhythm, patterns. So much in life consists of repetition, variations on a theme, mixed by life itself; it's all very subtle but now and then we become aware of it - Déjà vu!

Time Is Movement | Movement Is Change | Change Is Time

This film has been screened at Salon des Refusés in Stockholm 2011, 1 July - 2 Oct 2011.

Vad mer kan jag lägga till? Det var en het sommar 2011 när filmen snurrade på Salon des Refusés på Djurgården. Tekniken fungerade så där. Försäljningen likaså, tror jag. Mina tio exemplar av filmen skänkte jag för gratis utdelning under sista dagen och slutfesten, som jag inte bevistade. Ett projekt som troligen inte gick ihop för arrangören. Men ett minne för oss som var med.

Några stillbilder från filmen finns på hemsidan.



söndag 12 augusti 2012

Snapshots |

(Click! Swimming With Tarkovsky.)

Hämtade ut fyra printar från rammakaren i veckan. De såg bra ut. Håller nu på att välja ut nästa omgång från gjorda eller planerade printar.

Gör tämligen täta justeringar och genomgångar av samtliga fotografier som ligger på Saatchi Online. Det verkar som om det rör sig lite mera folk därute nu, dvs på min profilsida. Har fått flera kommentarer och dito favoritmarkerade, vilket innebär en extra exponering på andras sidor. Kul, men inte avgörande för produktionen; den fortsätter oavsett vad som händer eller inte händer. Fyra fotografier från sviten Reading My Memories gillas särskilt på olika sätt; Hopper Street, Girl With a Hair Brush, Swimming With Tarkovsky och Trees Against a Green Sky. Ett fotografi är sålt; Slussen | In Memoriam I. Detta gör att jag måste, om jag säljer flera, fylla i två blanketter till det amerikanska skatteverket.

I veckan anlände äntligen en dubbel-DVD från Amazon; dokumentärfilmen om den amerikanske tonsättaren Philip Glass, en film av Scott Hicks som regisserade filmen Shine. Bra film, jag har en faiblesse för filmer som försöker visa skapande processer.

Lite filmidéer och lösningar till pågående projekt skrivs ner då och då, även om året så här långt har haft fokus på fotografi. Jag har även dragits med tekniska problem med videoredigeringen som jag i veckan har löst genom ett nytt grafikkort. Kommande vecka ägnas filmprojekten.

Tidigare semesterplanering ålade mig att arbeta vidare med bild- och textboken Den Stilla Filmen. Så har inte skett - ännu. Den jobbar i bakgrunden; urval av bilder och texter och inte minst hur de ska samsas och presenteras. Ett  utkast på 20 A4-sidor finns att arbeta vidare ifrån, men inte layoutat.

onsdag 8 augusti 2012

Vägglus |

Vännen L ramar just nu en print av mig. Bilden ovan visar ännu en print på vägg, hos vännen Y. Värmer.

måndag 6 augusti 2012

Bio Pretto | Nypremiär av Omärkligt Skiftar Vardagen Ansikte

Åtta minuter av vardag. Små händelser, små kryp, små ljud. I bland är det inte så mycket mer. Ett rum för vardag, en väg, ljud som förflyttar tanken.

I en tunn stråle av ljus, som från en projektorlampa, spelas våra liv fram i ett utsträckt och enda nu mot en fond av då och sedan; minnets hantlangare.

Åtta minuter av vardag. Vardagliga händelser till ett soundtrack av välbekanta ljud, men som också påminner oss om någonting som vi kanske har glömt.

Produktionsår 2011, 8 minuter.



torsdag 2 augusti 2012

Chris Marker | Fransk filmare ur tiden

Han klev av på sin 91:a födelsedag; dokumentärfilmare, fotograf, författare och mycket mer. Jag kan bara som så många andra rekommendera att se hans filmer. Det är delvis möjligt via YouTube. Den film man oftast lyfter fram är La Jetée från 1962 som inspirerade Terry Gilliam till De 12 apornas armé. Läs också DN:s artikel och Kulturnytt, SR, där det går att lyssna på en intervju med filmaren Carl Henrik Svenstedt, som även träffade Marker. Marker gjorde även en porträttfilm av Tarkovskij; en trailer kan ses på YouTube.

onsdag 1 augusti 2012

Bio Pretto | Nypremiär av Stockholm | London Noise

Biografmaskinisten hade somnat på sin post! Därför ingen nypremiär i måndags, den kommer nu. En treminuters film speciellt framtagen för Quickflick London med ett givet tema (echo) och visad en gång på Roxy Bar i London 2009.

Några röster från sajten Shooting People:

Cool, especially like the soundtrack, white noise sound wierdly interesting and not irritating.

Dear Bo,
Very cool stuff. Reminds me of Brakhage (later stuff), Connor, Kubelka. Dig the narrative aspect...
Best,
Timothy Dowd, NYC