onsdag 25 augusti 2010

Pretto film | Goes Asia


(Click for a bigger image.) En av Pretto films kortfilmer, Urban Etude, bland mangafilmer.

Man undrar ju, är det någon som ser kortfilmerna, som nu uppgår till tio sycken? Genom de olika fönster på Internet som jag kan följa upp vet jag att hälften har visats omkring 1000 gånger per film. Den som visats flest gånger är bidraget till The Michael Nyman Competition, Embraced by Time - Remember Us, med 1726 visningar. Med tanke på genren Poetic Cinema tycker jag att det är bra siffror så här långt.

lördag 21 augusti 2010

Tell Me | Where You Are



(Click if you want to travel.)

torsdag 19 augusti 2010

Söder | From My Point Of View






(Click!) Doften från tunnelbanans ventilation som dyker upp när man går omkring; Hornstull uppgång Högalidsparken, Zinkensdamm (som jag såg byggas), Högbergsgatan, Götgatan. Rasslet från tunnelbanevagnarna hörs ibland. Här några snapshot visions om detta och mycket annat.

måndag 16 augusti 2010

Uppdatering |

Likt Bodil Malmsten har jag drabbats av en magnifik sommarförkylning med alla tillbehör. Högintressanta uppdateringar kommer så fort de främmande styrkorna har tvingats till reträtt.

onsdag 11 augusti 2010

Sweet | Laurie On My Mind


(Click.) Jag läser fortfarande J.M.G. Le Clézios Färder i filmens värld liksom Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Varför? Andra böcker kommer emellan. Som Erland Josephsons Rollen, den första delen av hans självbiografiska 'anteckningar'. En alldeles utsökt liten bok. Den skrevs visserligen redan 1989, men nu är det min tid att läsa den. Jag tittar i fotoböcker, bläddrar i min växande stockholmiana. Jag läser glassiga engelska hi-fi magazines. Jag får dåligt samvete av olika läsuppehåll; Erland Josephsons novellsamling Reskamrater, Helena Granströms Alltings mått samt Osäkerhetsrelationen av samma författare, Samuel Becketts brev 1929-1940, Torsten Ekboms En trädgård av ljud. En bok om John Cage och The Cage Age, Magnus Haglunds biografi över Åke Hodell, Ingmar Bergman Ur marionetternas liv, Just kids av Patti Smith och inte minst Samuel Beckett Trilogin. Splittrat? Inte så illa som man kan tro. Många går att läsa på det här viset, men inte alla. För dessa har jag dåligt samvete.

Kvällens soundtrack är Laurie Andersons senaste album Homeland. Mycket bra, många goda recensioner har den fått. Hörvärt. Till den kommer en 40 min. lång DVD med intervjuer och inte minst The Story Of the Lark.

måndag 9 augusti 2010

Söndag | 8 augusti





(Click for bigger images.)

onsdag 4 augusti 2010

söndag 1 augusti 2010

T | Hornstull



(Click for bigger images.)